GOP 1.1.1 EN

Projekt neve: Gamification of Social Interactions
Az Európai Unió és Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 88 591 560,- Ft
Kivitelezés ideje: 2013. 07. 15. – 2014. 04. 31.
Kedvezményezett:

Noispot Innovations Kft.
6726 Szeged Dorottya u. 47.
+36 20 244 7949
www.ns-innovations.com
info@ns-innovations.com

Közreműködő szervezet:

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest Váci út 83., Center Point irodaház fszt.
info@magzrt.hu
www.magzrt.hu
+36 40 200 617

A projekt leírása:
2013. július 15-én elindult a Gazdaságfejlesztési Operatív program keretében megvalósuló, “Gamification of Social Interactions” nevű projektünk. A K+F pályázat célja, hogy információtechnológiai kutatások segítségével azonosítsa azokat a módszereket, melyek segítségével olyan hatékony és sikeres szolgáltatásokat, szoftvereket és alkalmazásokat lehetséges előállítani, melyek elősegítik az emberek IRL kapcsolatépítését, környezetük és mások megismerését adott helyeken. A szolgáltatás koncepciók kialakításánál figyelembevesszük és kihasználjuk mind a csoportdinamikai jelenségeket, mint a mobiltelefonok speciális technológiai képességeit, tulajdonságait és felhasználási jellemzőit.

A mobiltelefonok beépített eszközeinek felhasználására épülő szolgáltatások fejlesztését kívánja a Noispot Innovations megvalósítani a projekt keretén belül. Ezek a szolgáltatások, szoftverek képesek a kapcsolatépítésre és a környezet megismerésére használni valós fizikai terekben a digitális eszközöket, úgy, hogy azok elősegítsék a felhasználók környezetük megismerését célzó igényük kielégítését. További célkitűzés, hogy a projekt során olyan eszközök fejlesztésének módeszertanát is elkészítsük, és a módszertan felhasználásával prototípusokat gyártsunk, melyekben a zene es a hangkeltő eszközök töltik be a közösségteremtő funkciót, valamint az, hogy olyan zenelejátszó algoritmust és eszközöket fejlesszünk, melyek figyelembe veszik a zenehallgatási szokásokat és percepciókat vizsgáló kutatások eredményeit. Ilyen szolgáltatások alapja, hogy az eszközök használata könnyűvé, izgalmassá, szórakoztatóvá tegye az információszerzést és az ismerkedést.

A projekt keretében fejlesztendő szolgáltatást mobil alkalmazások és webes technológiákat alkalmazó skálázható backend service-ek formájában fogjuk megvalósítani. A mobil kliensek – a kialakuló koncepcióknak megfelelően – előreláthatólag a mobil eszközök, okostelefonok több speciális jellemzőjét, hardver elemét is használni fogják (GPS, giroszkóp, gyorsulásmérő, wifi, bluetooth, kamera, nfc olvasó), erre a fejlesztés során nagy hangsúlyt fektetünk. A követelmények alapján előrevetíthető, hogy a mobil kliensek natív technológiákkal kerülnek implementálásra, bár erről végleges döntés csak a prototípus fázis befelyezése után születik.

Az alábbi prototípusok készülnek el a projekt keretén belül: 1. offline kapcsolatépítést támogató alkalamazás prototípusok (2 db): a szolgáltatás és a hozzá tartozó szofver célja, hogy ösztönözze az egy asztalnál ülőket a közös időtöltésre, beszélgetést indukáljon, és javítsa a társaság egymás iránti figyelmét, egymásról alkotott képük elmélyülését; közösségi terek virtuálissá tételét segítő alakalmazás prototípusok (2db): az alkalmazás lehetővé teszi, hogy adott téren belül lévők offline kapcsolatba lépjenek egymással egy közös cél megoldása érdekében pedig ösztönözve legyenek az adott cél elvégzésére, ezáltal megismerjék egymást.

A projekthez az Európai Unió az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 88 591 560,- Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít. A projekt kedvezményezettje Noispot Innovations Kft.